top of page
Search

Miten takuuvarmasti epäonnistua elämäntaparemontissa?

Syksy kolkuttelee - tuo elämäntapamuutosten kulta-aika. 😅 Jos sellaista pohdit, kerron kaavan, miten saat sen varmasti menemään pieleen. ⬇


1. Päätä muuttaa kaikki kerralla: ota liikuntaa 5 kertaa viikkoon ja vaihda ruokavalio kerralla terveempään

2. Lähde innolla salille ja ota PT, joka laittaa sinut heti vetämään kerralla reilun tunnin rääkkitreenin niin, ettet pysty viikkoon kävelemään rappusia ja nostamaan kättäsi puhuaksesi puhelimessa

3. Jätä ruokavaliostasi kerralla kaikki epäterveellinen pois ja popsi pelkkiä vihanneksia ja proteiinia. Ota asenne, että ei sen väliä, miltä ruoka maistuu, pääasia, että on terveellistä.

4. Huomaa parin/kolmen viikon jälkeen, että kroppa ja mieli alkaa väsyä kaikkeen, mutta jatka vaan vaikka väkisin, koska sinähän olisit ihan p***a ihminen, jos antaisit periksi. Hammasta purren eteenpäin!

6. Jatka vielä pari viikkoa ja huomaa, että alat lipsua. Ei vaan ole energiaa eikä motivaatiota.

7. Syytä itseäsi laiskuudesta ja huonosta itsekurista

8. Siirry pikku hiljaa vanhaan ruokavalioon ja lopeta liikunta asteittain. Koe valtavaa syyllisyyttä ja häpeää siitä, ettet pystynyt tähän tälläkään kertaa.

9. Jää odottamaan uuden vuoden alkua, jotta voit toistaa tämän kaiken uudelleen kohdasta yksi alkaen.


Kuulostaako yllä oleva tutulta? Itse olen kokeillut aikanaan monet kerrat, mutta en enää. Kyse ei ole huonosta itsekurista vaan siitä, että meidän mieli ja keho ei useinkaan pysty kovin isoihin muutoksiin kerralla. Toisekseen, on erittäin tärkeä ymmärtää, millä motivaatiota saa pidettyä yllä.

Comments


bottom of page